Share
Black Wood Tower

Загальні відомості:

  • Найменування об'єкта: Офісно-діловий комплекс «Black Wood Tower».
  • Дата Реалізації: 25.09.2021
  • Адреса: м. Чернігів, Деснянский район, вул.Київска 11.
  • Проектна організація: «33bY Architecture»
  • Автори: І. Юнаков - керівник авторського колективу, А. Карпов, М.Астрейко, В. Томіленко, А.Флоре, Я. Катрич - архітектори.
  • Стадія проєкта: АК, П, РД.
  • Проектування: 2017, 2018.
  • Реалізація: 2021.
  • Загальна площа: 7981м2.
  • Площа ділянки: 2685м2.
  • Площа забудови: 1226м2.
  • Поверхи: 13.
  • Паркінг: 18 машино місць.

Перед бюро 33bY Architecture стояло завдання провести повну реконструкцію недобудованої будівлі в м Чернігів, вул. Київська 11. Яке містило в собі створення екологічної офісної будівлі з використанням сучасних фасадних і інженерних систем. Це перша в Україні офісна будівля з використанням натурального каменю на фасаді.

Назва:

Кожному нашого будинку ми даємо ім'я, яке вибираємо всією командою шляхом аналізу топонімів місцевості, історії міста та потреб клієнта. Black Wood Tower - відсилає нас до стародавньої історії м.Чернігів, яка налічує 1300 років, що збігається з поверховістю будівлі (13 поверхів). У давнину м.Чернігів оточували захисними спорудами з деревини. Деревина - найпоширеніший і доступний матеріал того часу і місця. Через кілька років після будівництва частокіл чорнів під впливом опадів. Так з'явилося поняття «чорне місто», на відміну від «білого міста», стіни якого робили з вапняку. Так само навколо міста були непрохідні, густі ліси - проаналізувавши цю інформацію ми отримали Black Wood = Чорний ліс = Чорноліс = Чернігів.

Будівля:

Торгово-офісний комплекс «Black Wood Tower», є одним з наймасштабніших проєктів в Чернігові, встановлюючи нові стандарти якості послуг, що надаються орендарям і гостям міста. Вигідне розташування забезпечує високу доступність комплексу для громадського та особистого транспорту, а яскравий зовнішній вигляд і ергономічність будівлі нададуть додатковий імпульс для розвитку бізнесу. З панорамних вікон відкривається неперевершений вид на місто. Підземний паркінг на 18 машино-місць, для максимальної зручності оснащений ліфтом, всього в будівлі 3 ліфти. Так само на 1-му поверсі розташовані технічні приміщення, служба охорони та диспетчеризації, помпові станції та щитові. На 1-му та 2-му поверсі розташована зона рецепції, торговий комплекс, банк, винний магазин. З 3-го по 12-й поверх розташовані офісні приміщення під оренду. 13-й поверх vip офіс.

Фасад:

Слідуючи за логікою імені м.Чернігів та назви будівлі «Black Wood Tower», та бажаючи створити екологічну будівлю, для оформлення фасаду нашими архітекторами використовувався сланець SAMACA 66 7 mm (40-25 cm), він єдиний підходив за своїми технічними параметрами для використання в цьому проєкті, була пройдена вся сертифікація сланцю для використання на вентильованих фасадах і отримано дозвіл використання даної моделі сланцю до 25- ти поверхів. Вид укладання сланцю "Портретна кладка" - монтаж і зміщення плиток сланцю в даному виді кладки відбувається тільки в одну сторону, наприклад, зліва направо або навпаки, в залежності від обраної архітектурної концепції проєкту, його розташування і візуального ефекту фасаду будівлі, який потрібно досягти коштом гри світла і тіні. Це створює неперевершений візуальний ефект, який залишається незмінним на багато років. Щоб приховати інженерних комунікацій ми використовували перфоровані HPL панелі Fundermax, а для скління алюмінієві фасадні системи Reynaers.

Підсвітка:

Перед компанією EXPOLIGHT була поставлена задача – по-особливому підкреслити незвичний чорний колір каміння, проявити світлом його натуральну фактуру. Це бізнес-центр, тому потрібно було зберегти та підкреслити стриманість фасаду, але також додати йому життя за допомогою світла, яке змінюється та рухається повільно, ніби пливучі по небу хмаринки. EXPOLIGHT додатково створили софт, який пов’язує між собою світлову динаміку та дані про швидкість вітру, температуру, частину доби. Ця динаміка така повільна, що на перший погляд здається, що нічого не відбувається, але саме це робить фасад «живим». Щоб підкреслити структуру, натуральні сколи та нерівності кожної окремої плиточки, ми обрали максимально направлений на них ковзне світло. RGBW промені обладнали медійним керуванням, у якому кожен промінь – це окремий піксель, який змінює колір залежно від параметрів довкілля. Команда EXPOLIGHT також створила світильники - компактні, з вузьким променем, максимально вузькою лінзою, щоб вигідно підкреслити мікрорельєф матеріалу з можливістю регулювання яскравості.

Замовити проєкт